• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Müzayede No 100: KİTAP: Sınırlı Sayı Özgün Baskı Sanat, 17-19 y.y. Gravürlü Oryantalist ve İstanbul Seyahatnameleri, Antika Obje Sanat Katalogları ve Referans.

Sayın Katılımcılar Alıcı Komisyonu 0'dır. Fiyatlara KDV dahildir.  Kitaplar Kişisel Koleksiyon Olması Nedeni ile Kullanılmış, Yıpranmışlık Eskilik vs Durumuna Göre Fiyatlandırılmıştır, Bu Nedenle Satışlar Nihai Satıştır. Kitapların Yıpranmasına Neden Olan  İADE Süreçleri Kesinlikle Kabul Edilmeyecektir. Lütfen İlgilendiğiniz Bir Kitap Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin İletişime Geçiniz. Kitaplar Randevu İle Kadıköy  Çarşı'da Görülebilir. Tüm Katılımcılara Teşekkür Eder Saygılar Sunarız. 

 

Lot: 16 » Kitap

ZONARO' NUN, 49 İSTANBUL MANZARASI İÇEREN ÖZEL KİTABI İtalyan-Osmanlı Saray Ressamı ZONARO nun İstanbul'da Günlük Yaşam (Genre) Konulu Resimleri Osmanlı Sosyal Kültürel ve Ekonomik Yaşamı ve İnsan Betimlemeleri Üzerine Belgesel Nitelikte Çalışmalardır. B

DERI SE'ADET ou STAMBOUL Porte du Bonheur Scenes de la vie TURQUE, by A. THALASSO & F. ZONARO. İllustration de F. ZONARO. L'Edition D'Art, H. Piazza & Cie., PARIS. Acheve D' Imprimer Le 25 Juin 1908 Par J. Dumoulin, a Paris. 217 + 3 Sayfa. 23.5x17x4 cm. Orijinal dönem karton kapak. Dönemin deri orijinal kırmızı kutusu (Slip Case) içinde muhafaza edilmiş. Çok temiz durumda. Kitap ünlü Fransız kağıt yapımcısı Blanchet & Kléber tarafından yapılan VELİN kağıdına 258 adet (No. 43-300) olmak üzere 300 adet basılmış. Numara verilmemiş satıştaki Velin kağıdına basılan nüsha büyük ihtimal ile satışa sunulmayan ressam ZONARO veya metin yazarı THALASSO ya verilen (H.C. hors commerce, “not to sell.”) özel baskı satış dışı nüshadır. Kitabın Önceki Provenance sının Fransa dan olması kitabın o dönemde Paris te yaşayan Thalasso ya verilen "Hors Commerce" nüshası olması olasılığını artırıyor. Kitabın yazarı Adolphe Thalasso(1857-1919) İstanbullu bir yazar entellektüel, yaşamının büyük bölümünü Paris ve İstanbul da geçirmiştir. Osmanlı sanatı üzerine yazdıklarıyla tanınır. 1908 yılında İstanbul üzerine renkli lithograph- Taşbaskı tekniği dizayn kağıt ve baskı kalitesi ile basılan görsellerin öneminin yanısıra günümüzde bile İstanbul üzerine böyle bir çap ve kalitede çalışmanın yapılamadığı düşünülürse satıştaki eserin önemi anlaşılır. Çok az bulunan bir ZONARO nun İstanbul u kitabı.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki